Cel mai bun film SF din 2024 va avea parte de un Spin-Off

Dune continuă să cucerească publicul. După succesul deosebit al celor două filme regizate de Denis Villeneuve, Warner Bros. plănuiește să extindă universul Dune printr-un serial derivat. Intitulat Dune Prophecy, acest nou proiect a fost recent prezentat printr-un trailer captivant.

Bazându-se pe impactul considerabil al filmelor Dune, regizate de Denis Villeneuve, Warner Bros. își propune să exploreze în continuare lumea fascinantă creată de Frank Herbert. În timp ce un al treilea film se află în faza de producție, serialul Dune Prophecy este în curs de realizare și promite să aducă noi perspective și aventuri în acest univers.

Trailer-ul și estetica unică

Primul trailer al serialului a fost lansat și a atras imediat atenția publicului prin estetica sa unică, fidelă stilului vizual al filmelor. Deși Denis Villeneuve nu regizează niciun episod din acest serial, el rămâne implicat în calitate de producător executiv, garantând astfel continuitatea stilului vizual și a narațiunii.

Distribuția remarcabilă

Dune Prophecy beneficiază de o distribuție impresionantă, incluzând actori renumiți precum Mark Strong (Kingsman, Sherlock Holmes), Indira Varma (Roma, Obi-Wan Kenobi), Emily Watson (Breaking the Waves, Chernobyl) și Travis Fimmel (Viking, Warcraft). Serialul va fi format din șase episoade captivante, urmărind aventurile acestor personaje prin diverse lumi și peisaje spectaculoase.

Povestea și contextul

Serialul este bazat pe romanul The Sisterhood de Brian Herbert și este plasat cu 10.000 de ani înainte de nașterea lui Paul Atreides. Povestea se axează pe originile ordinului Bene Gesserit, un element esențial în universul lui Herbert. Evenimentele sunt prezentate prin prisma a două surori Harkonnen, oferind o perspectivă inedită și complexă asupra acestui univers vast. Spre deosebire de filme, serialul va explora multiple planete, aducând o diversitate vizuală impresionantă și o bogăție de peisaje noi.

Evoluția și lansarea

Proiectul Dune Prophecy a avut un traseu complex, inițial fiind cunoscut sub numele The Sisterhood. După numeroase transformări, serialul și-a definitivat forma actuală. Acesta va fi disponibil exclusiv pe platforma HBO Max, care va fi lansată în Franța pe 11 iunie.

Deși nu a fost anunțată o dată exactă de lansare, se estimează că serialul va debuta în această toamnă. Dune Prophecy este doar unul dintre numeroasele titluri atrăgătoare pe care HBO Max le va oferi publicului francez în 2024, alături de noi sezoane ale serialelor House of the Dragon și The Last of Us. Platforma se va confrunta cu o competiție acerbă pe o piață din ce în ce mai saturată, dar promite să livreze conținut de calitate pentru a atrage și a menține audiența.